Lenjerii premium Jacquard
Jacquard Deluxe

Lenjerii premium Jacquard

Lenjerii premium Jacquard

Termenul de Jacquard vine de la războiul de țesut mecanic, inventat de Joseph Marie Jacquard, pus pentru prima data în funcțiune in 1801, care simplifica procesul de fabricație a textilelor cu modele complexe, cum ar fi brocartul și damascul și este utilizat ca denumire generica a țesăturilor care prezintă un model complex realizat în țesătură.
Aceste țesături luxoase sunt fabricate pe un război de țesut cu control individual al fiecărui fir de urzeala. Astfel pot fi realizate țesături de aproape orice tip sau complexitate. Brocartul si damascul sunt tipuri de țesături țesute jacquard. Țesăturile sunt fabricate utilizând atașamentul Jacquard. Datorita mecanismului creare a modelelor foarte versatil, acest atașament permite țeserea unor modele cu design complicat țesute la dimensiuni considerabile. In cazul țesăturilor jacquard sunt manipulate individual intre 100 și 15000 de fire pentru a permite realizarea modelelor complicate curbilinii.
Prin acest procedeu se pot produce țesături elaborate, de la stofa pentru tapițerii, pana la brocarturi și țesături din damasc.
Țesătura Jacquard este cel mai complicat tip de țesătură din cauza modului de realizare, alegerea ițelor realizându-se în funcție de model. La acest tip de țesătură complexitatea modelului este realizată prin contextură, nu prin vopsirea, printarea sau brodarea stofei.

Tesaturile Jacquard au o valoare ridicata

Spre deosebire de alte tipuri de țesături, cum ar fi țesăturile normale (tip pânză), sau țesăturile denim, la acest tip de țesătură nu întâlnim un tipar repetitiv. Acest tip de țesătură de obicei dă o rezistență mult mai bună materialului. Prin complexitatea modului de realizare țesăturile tip Jacquard au o valoare ridicată.
Țesăturile Jacquard pot fi confundate, de multe ori, cu broderiile sau modele cusute din cauza săriturilor mari de țesere. Pentru a putea recunoaște cu exactitate dacă o țesătură este de tip Jacquard trebuie privite ambele părți ale acesteia. În cazul unei țesături de tip Jacquard modelul existent pe fața materialului se regăsește pe partea din spate cu textura și culorile inversate. Descoperiți aici cele mai frumoase modele de lenjerii premium jacquard: https://www.conforter.ro/categorie-produs/lenjerii-lux/lenjerii-de-pat-jacquard-deluxe/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *