Uncategorized

Fibre de bambus

Chiar daca bambusul este apreciat si folosit de mii de ani datorita calitatilor sale deosebite in constructiile de case, mobila si decoratiuni, in ultimii ani fibra de bambus a ajuns sa fie foarte apreciata de industria de textile datorita proprietatilor sale antibacteriene, hipoalergice, ecologice si dezodorizante.

Uita un pic de lenjeria confectionata din materiale sintetice sau din 100% bumbac si incearca un tip de lenjerie cu proprietati cu adevarat speciale: lenjerie de pat pe baza din fibre de bambus. Iata ce proprietati uimitoare au aceste fibre de bambus:

Fibre de bambus

Rezistenta

Fibra de bambus este foarte rezistenta la uzura, ceea ce duce la o rezistenta in timp a materialului. Asociatia de Verificare a Textilelor din Japonia confirma faptul ca si dupa 50 de spalari industriale, esantionul din fibra de bambus inca isi pastreaza proprietatile.

Fibra de bambus are in mod natural proprietati antibacteriene, hipoalergice si de deodorizare. Asociatia de Verificare a Textilelor din Japonia confirma faptul ca si dupa 50 de spalari industriale, esantionul din fibra de bambus inca isi pastreaza proprietatile.

Proprietati antibacteriene si antialergice

Testele realizate de aceasta asociatie arata ca aproximativ 70% din bacteriile cu care a fost infestat esantionul de fibra de bambus au fost distruse. Aceasta proprietate naturala pe care o are bambusul nu produce alergii ale pielii, asa cum o face orice alta fibra care necesita tratatare chimica.

Termoreglare

Aceasta tesatura are o putere de absorbtie de 3-4 ori mai mare ca a bumbacului. Fibrele de bambus absorb si evapora transpiratia astfel incat pielea sa nu se usuce, dar perspiratia in exces sa fie intotdeauna eliminata.

Fibrele de bambus tin de cald si racoresc in acelasi timp. Datorita microstructurii acestora, fibrele de bambus racoresc pielea cu 2-3 grade mai mult decat bumbacul atunci cand este foarte cald si vice-versa, incalzind pielea in cazul temperaturilor mai scazute. Aceste proprietati termostatice sunt comparabile cu cele ale fibrelor sintetice ce se folosesc in productia lenjerie functionale (termice) pentru activitatile sportive. Aceeasi microstructura a fibrelor asigura si o ridicata permeabilitate a materialului.

Ecologice

In producerea fibrelor natural de bambus nu se folosesc chimicale, acestea fiind obtinute direct din planta, printr-o tehnologie patentata. Bambusul dedicat confectionarii textilelor creste in ferme separate decat cel care serveste ca mancare pentru ursii panda. Bambusul este de asemenea o resursa regenerabila – creste pana la 1 metru pe zi, aceasta planta avand cea mai rapida rata de crestere din lume. Fibrele sunt 100% biodegradabile.

Beneficiile pernelor din bambus

Pernele din bambus sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii sau astm, deoarece fibra de bambus este procesata doar prin abur si fierbere.

Perna din bambus ofera o ventilatie foarte buna pentru un somn sanatos si confortabil. In plus, bambusul contine pectina din miere care este foarte sanatoasa pentru piele, fiind folosita cu succes in industria cosmetica si farmaceutica.

Pilote din fibra de bambus

Fibra de bambus este utilizata si in realizarea pilotelor, acestea fiind potrivite pentru orice anotimp deoarece materialul realizat din bambus pastreaza caldura pe timpul iernii si racoarea in perioadele toride ale anului.

Fibrele de bambus tin de cald si racoresc in acelasi timp. Datorita microstructurii acestora, fibrele de bambus racoresc pielea cu 2-3 grade mai mult decat bumbacul atunci cand este foarte cald si vice-versa, incalzind pielea in cazul temperaturilor mai scazute. Aceeasi microstructura a fibrelor asigura si o ridicata permeabilitate a materialului.

Lenjerii de pat din fibra de bambus

S-a dovedit ca materialele fabricate 100% din fibra de bambus absorb cu 40% mai multa umiditate decat materialele confectionate din bumbac, fara ca omul sa perceapa senzatia de umezeala la atingerea materialului.

De aceea, lenjeriile de pat din bambus sunt recomandate mai ales persoanelor care transpira excesiv in timpul somnului si pentru sezonul cald.

Firul obtinut din fibra de bambus este mult mai lucios si mai fin decat bumbacul. In cazul materialului din bambus, o densitate a firelor de 400 este echivalenta cu densitatea de 1000 de fibre in cazul bumbacului.

Aceste proprietati confera lenjeriilor de bambus finetea si delicatetea casmirului sau a matasii.

4 thoughts on “Fibre de bambus

 1. Doresc lenjerii de pat din fibra de rambus toate culorile uni pe care le aveti in stoc.

  1. Zavera Cristian spune:

   Buna ziua
   din fibra de bambus avem doar pilote si perne.

 2. Laurentiu spune:

  Lenjeria din Bambus este fabricata din bumbac 100% natural, la standarde ridicate .
  Interesanta descriere 🙂

  1. Zavera Cristian spune:

   Buna ziua
   Va multumim pentru interesul acordat.Se pare ca este vorba de o eroare care a fost remediata intre timp.

Lasă un răspuns