lenjerie de pat

CELE MAI BUNE LENJERII DE PAT PENTRU VARĂ

lenjerii de pat vara

Suntem în mijocul verii, un anotimp care ne tratează cu temperaturi ridicate în timpul zilei și cu nopți lipicioase, umede și calde. Deoarece temperatura optimă pe durata nopții și ideală pentru somn, este între 18 și 19°C, nu este de mirare că în aceste nopți fierbinți de vară mulți dintre noi ne întoarcem de pe o parte pe alta și ne chinuim să adormim. Și ce este mai rău decât să ne trezim transpirați?

Din fericire, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a dormi mai ușor, chiar și într-un dormitor fără aer condiționat:

  • Menține aerului în mișcare. Indiferent de opțiunea pe care o alegem pentru a ne răcori pe perioada verii, ventilatorul sau răcitorul de aer trebuie să fie pornit mereu, circulația aerului fiind o necesitate în acest caz.
  • Împiedică căldura să se acumuleze în dormitor pe timpul zilei. Acest lucru se traduce prin păstrarea draperiilor sau jaluzelelor trase și închise și prin închiderea ferestrelor dacă afară este mai cald decât în ​​interior.
  • Hidratarea este importantă. Asigură-te că bei multă apă în timpul zilei.
  • Alege haine de dormit largi, ușoare și respirabile. Fibrele naturale precum bumbacul sunt cele mai bune.
  • Schimbă lenjeria de pat!

Așa este, una dintre cele mai bune metode de a dormi mai bine în lunile călduroase de vară este să ne schimbăm lenjeria de pat! Pentru vară cel mai bine este să dormim în așternuturi proaspete și mai răcoroase realizate din țesături ușoare și fibre respirabile.

MATERIALE PENTRU LENJERII DE PAT

Bumbac. Există un motiv pentru care așternuturile din bumbac reprezintă standardul de lux pentru lenjeria de pat. Oferă, pur și simplu, cea mai bună experiență de somn de pe piață. Și credem că bumbacul este în top mai ales când vine vorba de cearșafurile de vară. Este extrem de respirabil și ajută la eliminarea umidității, astfel încât să ne trezim proaspeți și plini de energie în fiecare dimineață.

In. Deși inul este în prezent la modă pentru lenjeriile de pat de vară, multora nu le place textura sa mai dură. Dar inul este răcoros? Nu neapărat. În timp ce inul este ușor mai bun la eliminarea umidității, lenjeriile de bumbac de bună calitate sunt în continuare opțiunea mai bună, mai respirabilă.

Mătase. Mulți oameni echivalează cearșafurile de mătase cu cea mai sofisticată și elegantă experiență de somn, dar acestea nu sunt neapărat o alegere bună dacă dorim să păstrăm răcoarea pe timpul nopții. În timp ce probabil la început se simt răcoroase la atingere, lenjeriile de pat de mătase tind să aibă o țesătură mult mai strânsă, care captează căldura împotriva pielii noastre.

Bambus. Singura opțiune care se apropie de lenjeriile de pat de bumbac pentru un somn mai răcoros și plăcut, sunt cele de bambus de bună calitate. Este un material natural respirabil și care elimină bine umiditatea pentru o experiență de somn mai puțin transpirabilă.

Fibre artificiale. În timp ce fibrele artificiale pot fi mai ușor de îngrijit și sunt mai rezistente la cute, pur și simplu, nu sunt respirabile. Chiar și un amestec de fibre naturale și artificiale de 90/10 este mai călduros decât o lenjerie de pat realizată din bumbac 100% natural.

Conforter.ro, pentru un somn bun și odihnitor!

Lasă un răspuns