lenjerie de pat

LENJERII DE PAT DIN BUMBAC SAU LENJERII DE PAT DIN POLICOTON?

LENJERII DE PAT DIN BUMBAC SAU LENJERII DE PAT DIN POLICOTON?

Poate fi un proces destul de dificil alegerea celor mai potrivite tipuri de țesături pentru lenjeria de pat. În acest articol, comparăm două dintre cele mai populare materiale folosite pentru lenjerii de pat: bumbacul și policotonul, pentru a ne decide mult mai ușor atunci când dorim să achiziționăm un nou set de lenjerii de pat.

Senzația pe care o lasă lenjeriile de pat

Lenjeriile de pat din bumbac sunt renumite pentru senzația lor super moale, luxoasă. Acesta este motivul pentru care le vom găsi deseori în multe boutique-uri de lux și hoteluri de 5 stele din întreaga lume. Această senzație extrem de moale este rezultatul procesului de fabricare aplicat atunci când sunt realizate lenjeriile de bumbac. Mai multe fire de bumbac sunt țesute împreună pentru a crea lenjeria de pat din 100% bumbac. Cu cât sunt utilizate mai multe fire, cu atât va fi mai mare „numărul de fire”. Și cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât lenjeriile de pat vor fi mai moi.

Policotonul oferă un amestec de poliester și bumbac. Raporturile fiecărui material variază începând cu 65% bumbac și 35% poliester, aceasta fiind o combinație deosebit de populară. Întrucât este fabricat dintr-un material sintetic, policotonul are tendința de a se scămoșa în timp. Scămoșatul se traduce prin mici scame (bile de material) formate pe suprafața lenjeriei, ceea ce poate face ca așternuturile să se simtă mai aspre în timp.

Durabilitatea lenjeriilor de pat

Lenjeriile de pat din policoton sunt foarte durabile, deoarece poliesterul conține agenți similari cu plasticul, ceea ce face puțin probabil ca așternuturile din policoton să se rupă sau să se sfâșie ușor. Această caracteristică face din țesătura policoton o alegere extrem de populară în aplicațiile comerciale, cum ar fi în spitale, unde lenjeria de pat este schimbată frecvent.

Lenjeriile de pat din bumbac 100% sunt, de asemenea, extrem de durabile datorită rezistenței fibrelor de bumbac găsite în materialul lor. Orice retailer bun de lenjerie de pat din bumbac 100% va oferi clienților săi o garanție pe termen lung pentru așternurile realizate din bumbac. Este întotdeauna înțelept să optezi la comercianții de încredere care îți pot oferi siguranța de care ai nevoie atunci când vine vorba de durabilitatea produselor lor.

Îngrijirea lenjeriilor de pat

Atât lenjeria de pat din bumbac cât și cea din policoton au nevoie de o întreținere foarte redusă când vine vorba de spălare și uscare. Ambele tipuri de țesături pot fi spălate la cicluri normale în mașina de spălat și pot fi uscate în uscător.

Pentru a păstra pentru mai mult timp calitatea lenjeriilor de pat, se recomandă respectarea instrucțiunilor producătorului atunci când sunt spălate și uscate așternuturile.

Conforter.ro pentru un somn liniștit și confortabil în fiecare perioadă a anului!

Lasă un răspuns