Uncategorized

Cum alegi cea mai bună cuvertură de pat?

Alegerea unei cuverturi de pat este destul de importantă, deoarece reprezintă acel element de dormitor mai mult sau mai puțin decorativ, care îți poate relaxa mintea după o zi stresantă și care pregătește terenul pentru un somn neîntrerupt și odihnitor. Desigur, pe piața online, ai văzut deja că există o mulțime de cuverturi de pat disponibile și toate arată atât de bine încât îți vine să le cumperi pe toate pentru patul tău din dormitor, dar și pentru patul musafirilor și divanul din living-room. Cu toate acestea, cumpărăturile fără măsură sunt o frivolitate inutilă. Deci, cum alegi cea mai bună cuvertură de pat online? 

Verifică dimensiunea cuverturii de pat

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a achiziționa online o cuvertură de pat este să verifici dimensiunea acesteia. Chiar dacă cuvertura pe care ai pus ochii pare că are aceleași dimensiuni cu patul din dormitorul tău, este posibil să se strecoare câteva greșeli în calcului vizual. Prin urmare, recomandarea specialiștilor este să măsori întotdeauna patul chiar dacă este queen sau king size pentru a alege fără greșeli cea mai bună cuvertură de pat.

Țesăturile unei cuverturi de pat

Cuverturile de pat variază în diferite tipuri de țesături, prin urmare poți alege o țesătură naturală sau sintetică pentru cuvertura ta de pat. Însă dacă ești alergic la vreo țesătură specifică, desigur, trebuie să ții cont de acest lucru și să verifici conștiincios dacă cuvertura dorită este alcătuită din același material. Pentru persoanele alergice, sunt recomandate cuverturile de pat bine țesute, deoarece acestea protejează mai eficient împotriva acarienilor.

Unele țesături comune utilizate în compoziția cuverturilor de pat sunt:

 • Bumbac. Bumbacul este unul dintre cele mai obișnuite materiale utilizate la confecționarea cuverturilor de pat și este, de asemenea, cel mai confortabil material, disponibil în diferite culori și stiluri.
 • Lână. Pentru zonele în care iernile sunt mai dure, se folosesc cuverturi de pat din lână. Lâna este cea mai rezistentă fibră naturală, ține de cald, respinge apa și, în plus, este un material care respiră.
 • Poliester. Poliesterul este, de asemenea, un material obișnuit folosit la fabricarea cuverturilor de pat. Cu toate acestea, elementele de pat din poliester sunt destul de ieftine și, prin urmare, dacă cauți ceva mai accesibil pentru dormitorul tău, te poți uita după cuverturi de pat din poliester.
 • Acrilic. Acrilicul este o țesătură foarte ușoară și foarte populară pentru confecționarea cuverturilor de pat.
 • Material de lux și de specialitate. Există câteva materiale de lux care sunt folosite pentru confecționarea cuverturilor de pat elegante. Acestea sunt piele întoarsă, catifea, tafta și multe altele. Aceste țesături sunt realizate în mod ideal din fibre naturale și pot fi simple, cu modele sau matlasate.

Alege o cuvertură de pat care să se potrivească stilului tău

După ce ai ales materialul dorit, ar trebui să cauți o cuvertură de pat care să se potrivească stilului tău. De exemplu, analizează lenjeria de pat, decorul dormitorului și obiectele decorative ale camerei și verifică dacă cuvertura pe care ai ales-o se potrivește în peisajul dormitorului tău.

4 thoughts on “Cum alegi cea mai bună cuvertură de pat?

 1. Popescu Dumitru Sorin spune:

  Am nevoie de husă saltra simpla 80×200 4buc

  1. Zavera Cristian spune:

   Buna ziua
   Cea mai mica dimensiune este 100×200 cm si este din tricot (elastica).Sepotriveste.
   Accesati link-ul de mai jos pentru vizualizare produs, descriere, culoare, pret, etc.
   https://www.conforter.ro/categorie-produs/cearsaf-huse-pat-elastic/husa-pentru-saltea-100×200-cm/

 2. Dorina spune:

  Ce înseamnă ” umplutură de minet”? Cum de comportă la spălat?

  1. Minetul este un compus sintetic (umplutura) antialergic si poate fi spalat atat la spalatorie (chimic) cat si acasa.

Lasă un răspuns