cum aleg cea mai buna lenjerie de pat?
Uncategorized

CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ LENJERIE DE PAT?

Patru lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a investi în următorul set de lenjerie de pat care îndeamnă la visare – următoarele sfaturi te pot ajuta să alegi cele mai bune lenjerii de pat pe care ai dormit vreodată.

Echipa Conforter, o companie veterană în industria așternuturilor de pat, a creat un mini ghid cu câteva informații la îndemână pentru a fi sigur că alegi întotdeauna doar cele mai bune lenjerii de pat pentru casa ta. Urmează aceste sfaturi și încearcă să faci cumpărăturile articolelor textile din dormitor în cele mai bune locuri, pentru o experiență de somn mai lină și mai sănătoasă.

Este atât de important numărul firelor?

Da și nu. Numărul de fire este adesea folosit ca barometru pentru netezirea și durabilitatea celor mai bune lenjerii de pat. Cu toate acestea, această măsurare – care ar trebui să se refere la numărul de fire țesute într-un centimetru pătrat de țesătură – nu este întotdeauna fiabilă. Numărul ridicat de fire este un factor, dar tipul de bumbac poate fi mai semnificativ.

Care este cel mai bun bumbac pentru lenjeria de pat?

Cel mai bun și mai bun bumbac este bumbacul  100% egiptean. Al doilea cel mai bun este bumbacul peruvian Pima, cu o fibră mult mai lungă decât cea a bumbacului normal. Fibrele lungi ale bumbacului egiptean produc așternuturi subțiri și somptuoase, dar extrem de puternice și de durată. Bumbacul Pima este, de asemenea, moale și este mai puțin probabil să se scămoșeze decât bumbacul obișnuit. 

Percale sau satin, ce țesătură să alegi pentru lenjeria de pat?

Amândoua și niciuna. Aici vorbim despre o chestiune de gust. Percale și satinul sunt țesăturile de bumbac cele mai recomandate. Percale este o țesătură simplă, cu un finisaj mat, se calcă bine, este foarte plăcută la atingere și rezistentăîn timp. Satinul sau damascul satinat este o țesătură ușor mai grea și foarte moale, cu un finisaj lucios și neted, aproape satinat – de unde și numele. 

Există o opțiune mai accesibilă pentru un set de rezervă de lenjerie de pat?

Un amestec de bumbac-poliester, adesea comercializat ca „ușor de întreținut”, este o alegere inteligentă, deoarece rezistă bine la spălările frecvente. Puțin adaos de poliester este tot ceea ce ai nevoie – un amestec 90/10 este durabil, arată perfect direct din uscător și se simte moale și confortabil. Dar încearcă să nu depăsești 30% de material sintetic: cearșafurile nu se vor simți grozav și te-ar putea face să transpiri.

2 thoughts on “CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ LENJERIE DE PAT?

  1. Toma Cristian spune:

    Foarte interesant, bine de știut. Mulțumesc.

  2. gabi spune:

    Informatii utile , bine de stiut mai ales un amestecul 90/10 bumbac – material . Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.