blog, lenjerie de pat

CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ LENJERIE DE PAT?

cum aleg cea mai buna lenjerie de pat?

Patru lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a investi în următorul set de lenjerie de pat care îndeamnă la visare – următoarele sfaturi te pot ajuta să alegi cele mai bune lenjerii de pat pe care ai dormit vreodată.

Echipa Conforter, o companie veterană în industria așternuturilor de pat, a creat un mini ghid cu câteva informații la îndemână pentru a fi sigur că alegi întotdeauna doar cele mai bune lenjerii de pat pentru casa ta. Urmează aceste sfaturi și încearcă să faci cumpărăturile articolelor textile din dormitor în cele mai bune locuri, pentru o experiență de somn mai lină și mai sănătoasă.

Lenjerie de pat Finet cu pliuri JLFP15 6 piese Roz Pudra
Lenjerie de pat Finet cu pliuri JLFP15 6 piese Roz Pudra

Este atât de important numărul firelor?

Da și nu. Numărul de fire este adesea folosit ca barometru pentru netezirea și durabilitatea celor mai bune lenjerii de pat. Cu toate acestea, această măsurare – care ar trebui să se refere la numărul de fire țesute într-un centimetru pătrat de țesătură – nu este întotdeauna fiabilă. Numărul ridicat de fire este un factor, dar tipul de bumbac poate fi mai semnificativ.

Numărul firelor este un factor important de luat în considerare atunci când alegi lenjeria de pat. Numărul firelor se referă la numărul de fire de bumbac sau alte materiale folosite pe inch (2,54 cm) pătrat de țesătură. În general, cu cât numărul firelor este mai mare, cu atât țesătura este mai densă și mai fină. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra calității și confortului lenjeriei de pat.

Numărul firelor mai mare poate oferi o senzație mai moale și mai luxoasă, precum și o rezistență mai mare la uzură. De asemenea, o țesătură cu un număr mai mare de fire poate avea o capacitate sporită de a reține căldura, fiind ideală pentru sezoanele mai reci. Pe de altă parte, un număr mai mic de fire poate oferi o senzație mai ușoară și mai respirabilă, ceea ce poate fi preferabil în sezoanele mai calde.În general, un număr de fire între 200 și 800 este considerat potrivit pentru lenjeria de pat de calitate. Cu toate acestea, este important să reții că numărul firelor nu este singurul factor de luat în considerare.

Calitatea bumbacului și modul în care a fost țesută lenjeria de pat sunt, de asemenea, aspecte importante care pot influența confortul și durabilitatea acesteia.În concluzie, numărul firelor este un factor important, dar nu singurul, în alegerea lenjeriei de pat. Este recomandat să examinezi și alte aspecte precum calitatea bumbacului, modalitatea de îngrijire și preferințele personale pentru a găsi cea mai potrivită și confortabilă lenjerie de pat pentru tine.

Care este cel mai bun bumbac pentru lenjeria de pat?

Lenjerie king size cu elastic Damasc Finet 6 piese Turcoaz
Lenjerie king size cu elastic Damasc Finet 6 piese Turcoaz

Cel mai bun și mai bun bumbac este bumbacul  100% egiptean. Al doilea cel mai bun este bumbacul peruvian Pima, cu o fibră mult mai lungă decât cea a bumbacului normal. Fibrele lungi ale bumbacului egiptean produc așternuturi subțiri și somptuoase, dar extrem de puternice și de durată. Bumbacul Pima este, de asemenea, moale și este mai puțin probabil să se scămoșeze decât bumbacul obișnuit. 

Când vine vorba de alegerea celui mai bun bumbac pentru lenjeria de pat, bumbacul egiptean și bumbacul pima sunt considerate două dintre cele mai bune opțiuni disponibile. Ambele tipuri de bumbac sunt cunoscute pentru calitatea lor superioară și confortul pe care îl oferă.

Bumbacul egiptean este recunoscut pentru fibrele sale lungi și fine, care conferă o senzație moale și netedă. Această țesătură este extrem de durabilă și rezistentă la uzură, ceea ce face ca lenjeria de pat din bumbac egiptean să reziste în timp. De asemenea, acest tip de bumbac are capacitatea de a se îmbunătăți odată cu fiecare spălare, devenind mai moale și mai confortabil.

Pe de altă parte, bumbacul pima, cunoscut și sub numele de bumbac supima, provine din SUA și este considerat unul dintre cele mai fine și mai luxoase tipuri de bumbac. Fibrele sale sunt lungi, moi și rezistente, ceea ce rezultă într-o țesătură fină și matasoasă. Lenjeria de pat din bumbac pima oferă un nivel ridicat de confort și durabilitate, fiind potrivită pentru cei care doresc să se răsfețe cu o senzație luxoasă în timpul somnului.

Atât bumbacul egiptean, cât și bumbacul pima sunt opțiuni excelente pentru lenjeria de pat, asigurând un nivel ridicat de confort și calitate. Alegerea finală depinde de preferințele personale și bugetul disponibil. Indiferent de tipul de bumbac pe care îl alegi, este important să verifici eticheta și să te asiguri că produsul este 100% bumbac pentru a te bucura de toate beneficiile acestui material natural.

Percale sau satin, ce țesătură să alegi pentru lenjeria de pat?

Lenjerie Pucioasa Ranforce Bumbac 100% RNFN93
Lenjerie Pucioasa Ranforce Bumbac 100% RNFN93

Amândoua și niciuna. Aici vorbim despre o chestiune de gust. Percale și satinul sunt țesăturile de bumbac cele mai recomandate. Percale este o țesătură simplă, cu un finisaj mat, se calcă bine, este foarte plăcută la atingere și rezistentăîn timp. Satinul sau damascul satinat este o țesătură ușor mai grea și foarte moale, cu un finisaj lucios și neted, aproape satinat – de unde și numele. 

Atunci când vine vorba de alegerea lenjeriei de pat potrivite, două opțiuni populare sunt percale și satinul. Percale este o țesătură ușoară și respirabilă, realizată din bumbac, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care preferă un aspect mai clasic și o senzație crocantă. Această țesătură oferă un nivel ridicat de confort și durabilitate, fiind ideală pentru cei care doresc să se simtă răcoroși și bine ventilați în timpul somnului.

Pe de altă parte, satinul este o țesătură mai luxoasă și netedă, care oferă o senzație moale și matasoasă la atingere. Această opțiune este preferată de mulți pentru aspectul său elegant și aspectul strălucitor. Indiferent de alegerea ta, atât percale, cât și satinul sunt opțiuni de calitate, iar alegerea finală depinde de preferințele personale și stilul pe care dorești să îl aduci în dormitorul tău.

Există o opțiune mai accesibilă pentru un set de rezervă de lenjerie de pat?

Un amestec de bumbac-poliester, adesea comercializat ca „ușor de întreținut”, este o alegere inteligentă, deoarece rezistă bine la spălările frecvente. Puțin adaos de poliester este tot ceea ce ai nevoie – un amestec 90/10 este durabil, arată perfect direct din uscător și se simte moale și confortabil. Dar încearcă să nu depăsești 30% de material sintetic: cearșafurile nu se vor simți grozav și te-ar putea face să transpiri.

Dacă ești în căutarea unei opțiuni mai accesibile pentru un set de rezervă de lenjerie de pat, poți lua în considerare lenjeria din microfibră. Microfibra este un material sintetic, foarte moale și rezistent, care oferă un raport excelent între calitate și preț. Această țesătură are proprietăți de uscare rapidă și rezistență la cute, ceea ce o face o alegere practică și durabilă pentru lenjeria de pat de rezervă.

În plus, lenjeria din microfibră este ușor de întreținut și nu necesită călcare. Cu o gamă largă de culori și modele disponibile, poți găsi cu ușurință un set de lenjerie de pat din microfibră care să se potrivească stilului și preferințelor tale, fără a compromite bugetul. În concluzie, lenjeria de pat din microfibră reprezintă o opțiune mai accesibilă și practică pentru un set de rezervă, fără a sacrifica calitatea și confortul.

2 thoughts on “CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ LENJERIE DE PAT?

  1. Toma Cristian spune:

    Foarte interesant, bine de știut. Mulțumesc.

  2. gabi spune:

    Informatii utile , bine de stiut mai ales un amestecul 90/10 bumbac – material . Multumesc

Lasă un răspuns